1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.
W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Galaretka krystaliczna w proszku smak truskawka-wanilia.
Możliwa obecność
GLUTENU i
MLEKA.
cukier
żelatyna wieprzowa
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromaty
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko
| w 100 g po przyrządzeniu: |
---|
Energia | 221 kJ/52 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g |
Węglowodany | 11 g |
w tym Cukry | 11 g |
Białko | 1,7 g |
Sól | 0,01 g |
Wymiar liczbowy: 77
przezroczysta, eksponuje owoce
do serników na zimno i białych mas
Rozmiar opakowania: 77
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl